perjantai 22. heinäkuuta 2016

Nuotiopaikkaa (taas kerran) väsäämässä

Nuotiopaikan reunuksena olleet aidot puunrungot olivat alkaneet kyllästyttää, eikä lopputulos niiden kanssa näyttänyt siltä kuin mielikuvissa. Kokeillaanpa heinäseipäistä seinämää.

 Miehen veli on käynyt hitsaamassa pystytangot kiinni kuularingin kehykseen, jotta pääsemme "pähkäilemään" seuraavaa vaihetta. Tässä puolivälissä rupeamaa olemme jo keksineet miten homma toimii. Alku oli oikeasti hankalaa, porasimme jo tehdyt reiät yhtä isommalla terällä uusiksi (tai en siis minä), pujottelimme aluksi vain yhtä harjaterästä ennen kuin hokasimme että ne kannattaa pujottaa kahteen yhtäaikaa.

Seinämä peittää puolikaaren, muu vapaana. Taakse jää kompostinäkymää ja itse tykkään taustasta joka näkyy vaikkapa tämän renkaan läpi...

... ja tulen taustalla. Nuotiopaikkarakenne on entinen - traktorin rengas tiilien päällä. Alta pääsee ilmaa ja tarvittaessa saa nostettua pois ja tuhkat putsattua. Vanhat puulieden kehikot toimivat muurikan ja paistinpannun ynnä muun alustana. Ulkona syömisessä on se hieno juttu ettei haittaa vaikka vähän sotkee. Sopivan tulen ylläpito tosin vaatii vielä harjoitusta. Niinhän se on, että paras hiillos on silloin kun makkara on jo syöty :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti