lauantai 27. kesäkuuta 2015

Avoimet puutarhat

Pergolan, terassin ja saunan välillä oleva kolmiopolku odottaa vielä lisää liuskekiviä, mutta keskiosan kolmion olen saanut jo kasvitettua. "Turhat" nurmikot pois.
Avointen puutarhojen päivä lähestyy - huomenna! Nyt on kyllä kuopsuteltu aamusta iltaan, sekä tuunattu ja puunattu. Pihasauna saatiin maalattua ja sen terassi tehtyä. Polku saunalle on vielä vaiheessa, mutta syksyyn mennessä toivomme senkin saavamme kuntoon. Pihaa kierrellessä onneksi uusiakin ideoita vielä tulee ja kasvin siirtoja tulee suunniteltua. Olen huomannut sen, että jos aioin selvitä multaamatta käsiäni kovin pahasti, on paras etten lähde edes postinhakureissulle ilman hanskoja. Tosin mieheni pitää parhaana hakea postin itse, jos sen aikoo joskus saada edes luettavaksi asti. Vaikka on ollut kylmää ja sateista; ei niin huonoa keliä ole ollut ettei pihalla olisi jotakin voinut tehdä. Päälle vain sadetakki ja villatakki. Anoppi ihmetteleekin miten hänellä samat kumisaappaat ovat kestäneet vuosikymmeniä ja minulla niitä menee yksi pari vuodessa.

Tassulakin maalattiin talon väriin sopivaksi kun maalia sopivasti jäi pihasaunan maalauksesta. Polkuakin uusin jonkin verran.
Avoimien puutarhojen teemapäivä kiinnosti heti alkuaan, mutta viime vuosina tyydyimme kiertelemään muiden pihoilla, Seinäjoen ja Pietarsaaren suunnalla. Nyt rohkaistuin jo itsekin mukaan ja toivon että myös muitakin lähiseudulta tämän myötä rohkaistuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti