tiistai 30. kesäkuuta 2020

Oman paikkansa etsijät

Puutarhassa saa olla tilaa sattumille. En tahdo raaskia poistaa siementäneitä taimenalkuja ja annan niiden olla. Jotain olen jo alkanut kyllä kohdella 'rikkaruohoina' eli kasveina väärässä paikassa. Jättipoimulehteä nypin pois pienenä uusista istutusalueista, sitä kun on jo riittävästi ympäriinsä, nurmikollakin näkyy taimenalkuja. Laitan alle kuvia muutamista mielestäni erityisen onnistuneista oman paikkansa löytäneistä, itse en olisi ikinä saanut varmaan mitään kasvamaan kiven ja asvaltin välissä istuttamalla, mutta niin vain sekin kukkii:). Nyt juuri siirsin isoksi kasvaneen pietaryrttikasvuston toiseen paikkaan, kun olin antanut sen kasvaa, kun en pienestä alusta tajunnut heti mikä on kyseessä. Korkea kasvi ei sopinut reunakasvin paikalle, se ei ollut mielestäni onnistunut paikanvalinnassaan ;).









4 kommenttia:

  1. Vapaasti siementämään päässeet kasvit usein hakutuvat kivenkoloihin kasvamaan. Oiskohan sellainen vähän kosteampi kesäisin vai kulkevatko sadeveden mukana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen ajatus, voisi ollakin, ainakin auringon paahteelta suojassa. Minulla oli lammen alapäässä asvaltin reunassa rentukkakin jossain vaiheessa. Se oli ainakin kulkeutunut lammen toisesta päästä veden mukana.

      Poista
  2. Välillä nämä kasvien omat vaellukset ovat kerrassaan hauskoja ja onnistuneita. Minulla löytyy myös tällaisia ja saavat asettua valitsemiinsa paikkoihin, jos kerran viihtyvät ja hyvältä näyttävät.
    Kivat kuvat, nämä näyttävät minustakin hyvin säilyttämisen arvoisilta!

    VastaaPoista
  3. Niinpä, mukavia yllätyksiä kasvit tuovat mukanaan.

    VastaaPoista