tiistai 30. kesäkuuta 2020

Uusi lampi

Meillä on ollut 'kuiva lampi' kaivonkansineen ja seppopumppuineen. Tänä vuonna monen vuoden tauon jälkeen heräsimme testailemaan josko maalämpöpumpun kaivoon liitetystä pumpusta saisi jotenkin vettä. Lopulta päädyimme siihen, että käsikäyttöisen pumpun teho ei vain riitä nostamaan mitään syvältä päältä kuivasta uomasta. Halusin kuitenkin hyödyntää pumppua jotenkin  ja liittää siihen pikkupumpun ja vesiaiheen. Nyt kun vieressä on Hubahubakin oleilua varten. Ja ei kun tuumasta toimeen. Itse asiassa paikassa oli jo allaskumiakin, mutta sitä oli reunoilta jatkettu säkkimuovilla. Joten nostin ensin kaikki kivet pois sekä muovit ja allaskumin. Edellisestä allasaiheesta oli jäänyt allaskumia, joten hankintalistalle tuli kumiliima ja pikkupumppu. Päädyin  Ubbink xtra 600 -pumppuun. Olihan se minikokoinen verrattuna purossamme olevaan 9000-pumppuun. Epäilin jo ettei siinä riitä tehot, kun altaan koko vähän kasvoi kaivaessa lisätilaa. Lisäsin vanhasta letkusta pätkän pumpun suihkulähdeliitäntään ja vedimme sen seppopumpun läpi poistettuamme sisältä ylimääräiset osat. Johto seinään ja yllätys, yllätys: Se toimii!
Loppu olikin hienosäätöä, kiviä, raparperinlehden sijoittelu ja allaskumin piilottamista laattojen ja kivien alle. Ainakin toistaiseksi allaskumien liimaus näyttää pitävän, liimana kontaktiliima Tixo. Viimeksi liimaukseen ostin erikoisliimaa samalla kun allaskuminkin, mutta nyt ei ollut käyntiä sellaiseen paikkaan, josta olisi allaskumia saanut ja kokeilunhalu voitti.


Tämä kuva on kahden vuoden takainen ja vasemmalla puolella Hubahubaa on kuiva lampi, eli lähtökohtatilanne. Hubahubakin on aikas lailla rakenteilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti